Het ontstaan van wijngaard Duetinghem 838

De volgende werkzaamheden zijn in 2005 verricht voordat de wijnstokken de grond ingingen.

Goed doorgewerkte grond

De zavelgrond is diep doorgeploegd, gefreesd,
gerotorkopt, bekalkt, bemest en geëgaliseerd

Een plantmachine, lasergestuurd om alle stokken in één strakke lijn over het grondstuk uit te zetten.

Daarna met een plantmachine (lasergestuurd) 3500 stokken geplant om deze allemaal in één strakke lijn over het grondstuk uit te zetten. Dit is belangrijk voor het latere veld en loopwerk.

3500 plantstaven met 3500 plantkokers om de jonge uitlopende planten te beschermen tegen de iets te enthousiaste konijnen, fazanten en reeën.

3500 plantstaven geplaatst met 3500 plantkokers om de jonge uitlopende planten te beschermen tegen de iets te enthousiaste konijnen, fazanten en reeën

138 gegalvaniseerde eindpalen, om ervoor te zorgen dat de geleidedraden goed aangespannen kunnen worden.Dit om de uitlopers te beschermen tegen afbreken door harde wind of tegen doorbuigen omdat ze te zwaar worden.

138 gegalvaniseerde eindpalen, om ervoor te zorgen dat de geleidedraden goed aangespannen kunnen worden.
Dit om de uitlopers te beschermen tegen afbreken door harde wind of tegen doorbuigen, omdat ze te zwaar worden

38 grondankers om de spanning, die op de eindpalen komt te staan

138 grondankers in de grond gedraaid om de spanning die op de eindpalen komt te staan, doordat de draden strak gespannen moeten worden, op te vangen.

 

Het plaatsen van 750 gegalvaniseerde tussen-palen om de geleidingsdraden goed vast te houden. Wij hebben gekozen voor gegalvaniseerd, in plaats van nostalgisch hout, vanwege de duurzaamheid van deze.

Daarna was de wijngaard in de basis klaar. Nog steeds met heel veel dank aan de familie, vele vrienden, buren en kennissen die ons geholpen hebben met de 35000 meter draad die getrokken moet worden. Daarna voor de finishing touch de wijngaard afgewerkt met de diverse clips, draadspanners, wijnstokvasthouders etc. etc. om alles goed vast te zetten en te houden.

45 rijen van 100 meter lengte met 3500 wijnstokken: Wijngaard Duetinghem 838